Football

Samenvatting van de wedstrijden van afgelopen week

Published Add your comment

Football News
24/7

Wat een week was het weer in Polen en Oekraine. Een aantal grote namen zijn uitgeschakeld in het eerste gedeelte van het toernooi.

Alles leek goed te gaan voor de Russen in Groep A, ondanks hun gelijkspel tegen mede-gastland Polen op dinsdag. Met vier punten en een wedstrijd tegen Griekenland in het vooruitzicht, had iedereeen de Russen wel op winst voorspeld.

Maar Giorgos Karagounis lukte het toch om het enige doelpunt in de wedstrijd te scoren, waardoor het team van Dick Advocaat vroegtijdig werd uitgeschakeld.

Tsjechië was het volgende team dat doorging, nadat het afgelopen week Griekenland versloeg en dat herhaalde met een winst van 1-0 tegen Polen.

Duitsland en Portugal kunnen ook aantreden in de kwartfinales, nadat de twee redelijk makkelijk doorgingen in de "Poule des Doods".

Joachim Loew’s team versloeg Holland 2-1 afgelopen woensdag en Nederland kon tegen Portugal helaas de behaalde voorsprong niet vasthouden. Cristiano Ronaldo was verantwoordelijk voor beide tegendoelpunten en waardoor de eindstand eindigde in een 2-1 nederlaag voor de Nederlanders.

De Intel InfoStream App laat na de wedstrijd zien waarom de wedstrijd een speciale betekenis had voor Ronaldo, die overigens in topvorm was.

“Cristiano Ronaldo is de eerste Portugees die op vijf grote tournooien scoort (EK 2004, 2008, 2012; WK in 2006, 2010) #Euro2012.”

En topscorer Robin Van Persie - 30-goals in Premier League - gaat naar huis met slechts 1 doelpunt op zijn naam.

Er is al een handvol spelers dan meer goals heeft gescoord dan de Arsenal-speler, terwijl het tournooi nog niet eens de kwartfinales bereikt heeft.

“Spelers die geschiedenis schrijven door meer te scoren dan Van Persie tijdens Euro 2012: Shevchenko, Torres, Bendtner, Fabregas, Gomez,” meldt Intel InfoStream App.

Maar iedereen is het er wel over eens dat het niet alleen de schuld is van RVP dat het Nederland naar huis ging, maar dat het gehele team onderpresteerde. “De Hollanders waren bijzonder teleurstellend in dit tournooi… 2 jaar geleden, waren ze finalisten op het WK en wonnen elke wedstrijd behalve de finale #euro2012,” schreef een fan op Intel InfoStream app.

Michael Krohn-Deli kon Denemarken niet in het tournooi houden. Lukas Podolski en Lars Bender staken daar een stokje voor.

Bij Groep C is de maandagavond beslissend. Spanje en Italië zijn de favorieten en er wordt voorspeld dat ze ten koste van Ierland en Kroatie door zullen gaan. Slaven Bilic’s team heeft een kans.. na een gelijkspel tegen Italië op donderdag.

Winst tegen Spanje zou betekenen dat ze doorgaan, maar gelijkspel tegen het team van Vicente Del Bosque betekent dat de Spanjaarden eindigen boven Kroatië vanwege hun grote 4-0 overwinning tegen de Ieren.

Italië moet met twee of meer doelpunten winnen tegen de mannen van Giovanni Trapattoni.

In Groep D strijden Frankrijk en Engeland om de eerste plaats, na hun winst tegen Oekraine en Zweden.

“Welbeck's doelpunt was niet alleen beslissend, maar ook pure magie! #Euro2012,” schreef een fan op de Intel InfoStream app, verwijzend naar de 3-2 overwinning.

Laurent Blanc zal nu gaan voor een overtuigende winst tegen de Zweden op dinsdag zodat ze bovenaan komen te staan, terwijl het Engelse team van Roy Hodgson aan gelijkspel voldoende heeft om door te gaan.

Gepresenteerd door Intel® - https://goo.gl/39YfL

Do YOU want to write for GiveMeSport? Get started today by signing-up and submitting an article HERE: https://www.givemesport.com/writeforgms

Topics:
Internationals
Football

Article Comments

Read more

Report author of article

Please let us know if you believe this article is in violation of our editorial policy, please only report articles for one of the following reasons.

Report author

DISCLAIMER

This article has been written by a member of the GiveMeSport Writing Academy and does not represent the views of GiveMeSport.com or SportsNewMedia. The views and opinions expressed are solely that of the author credited at the top of this article. GiveMeSport.com and SportsNewMedia do not take any responsibility for the content of its contributors.

Want more content like this?

Like our GiveMeSport Facebook Page and you will get this directly to you.

Already Subscribed to Facebook, don't ask me again

Follow GiveMeSport on Twitter and you will get this directly to you.

Already Following, don't ask me again

Like our GiveMeSport Page and you will get this directly to you.

Already Subscribed to G+, don't ask me again